1. kolo VČ přebor A: Béčko zahájilo sezónu výhrou nad Červeným Kostelcem

Prázdniny utekly jako voda, proběhlo tradiční oddílové předsezónní koulení, abychom věděli jak na tom jsme, a už je tu 20. září a první mistrák sezóny. Na novopackou dvoudráhu se hrne C tým Červeného Kostelce. Do domácí sestavy se vrátili dva marodi a tak předzápasová porada skončila dohodou, že Jarda Fajfer ještě zůstane jen v roli náhradníka a naskočí naplno až o pár týdnů později.
V první dvojici se na Lenku Havlínovou napsal Vladimír Vodička, eso hostí. Plné skončily smírně a hezky 154:154, ale v dorážce už Vladimír převedl své umění a Lence o 20 utekl (74:94). Lenka se ale vůbec nelekla a po střídání drah stáhla v plných 9 a v dorážce 1 kuželku, takže nakonec prohrála jen o 10 na moc pěkných číslech, 457:467.
Další duo je domácí Miloš Fajfer a proti němu Zdeněk Kejzlar. Miloš zahrál pěkné plné, na které trápící se Zdeněk nedokázal odpovědět 146:119, v dorážce domácí hráč ještě 5 kuželek přidal a tak změna drah proběhla za pohodlného náskoku 186:154. V druhé půli se obraz hry v plných opakoval, jen v dorážce Zdeněk 4 kuželky stáhl. Ale body a rozdíl 51 kuželek bral domácí tým, 377:326.
Jirkové Kout a Jiránek šli posunout zápas do půlky. Zde se už potkali vyrovnanější hráči, když domácí Jirka první dráhu vyhrál o 4 kolky. V druhé části hostující Jirka přeci jen vyrobil pár chyb a náskok domácího hráče se postupně zvyšoval až na celkových 34 kuželek . Další dva body pro domácí 433: 399. Stav 4:2.
Martin Pešta vyfasoval Pavla Janko, do kterého se zakousl s vervou kapitána (235:194). Po změně drah Martin ještě v plných přidal, ale dorážka už mu tolik nechutnala. I tak ale celkově krásných 455, když o dvě kuželky galantně přenechal novináře Lence. Pavel svůj výkon na druhé dráze víceméně okopíroval, takže celkem 387 a další body a náskok pro packé. 6:2.
Dobra Lánský šel zkusit ostrý start po 10 měsících zdravotní pauzy proti Františkovi Adamů st. Dobra ale nechal někde v šatně kuželkářské myšlení, a tak si na dráze vymýšlel psí kusy jako snad nikdy. Podle toho to taky vypadalo na výsledkové tabuli (176). František si v klidu hrál to svoje (208). Dobra hodil ručník do ringu a přenechal druhou půlku Jardovi Fajferovi. A dobře že tak. František se totiž na druhé dráze na kuželky víc zlobil, než je trefoval a Jarda zahájil spanilou stíhací jízdu. Postupně hrozivý náskok Františka umazával až ho nakonec ještě o 16 kuželek porazil. Uff. Tohle byl asi největší obrat za posledních pár sezón. 8:2.
V poslední dvojici se sešli Jaromír Erlebach a Jindřich Kašpar. Jarda měl trochu tuhý začátek a tak mu první dráha moc nesypala. Prohrál ji 173:205. Na druhých drahách se situace otočila, jen s menším rozdílem 210:198. Byla z toho druhá výhra hostí, ale náskok v kuželkách zůstal bohatě ve prospěch Nové Paky.

Celkově tedy 12:4 pro Novou Paku, první body do tabulky a sezóna je skutečně naplno odstartována. Doufejme, že se rozehrají i ti, kdo hned úplně nezářili, a tým bude šlapat jako hodinky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *